fredag 8 mars 2013
Cupcakes med white chocolate frosting
Leila Lindholms recept och helt underbara!
Muffinsen:
Ingridienser:
3 ekologiska ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°c.
2 Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smetn.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till ⅔ med smet.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
WHITE CHOCOLATE FROSTING:
Ingridienser:
200 g kvalitetschoklad
200 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Hacka chokladen och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt svalna.
2. Rör ihop chokladen med philadelphiaosten.
Bre på frostingen på muffinsarna som du vill ha det och ha till exempel en jordgubbe som topping! Sedan är det bara att mumsa och njut!! ♥
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar