fredag 8 mars 2013

Cupcakes med white chocolate frosting


















Leila Lindholms recept och helt underbara!

Muffinsen:
Ingridienser:
3 ekologiska ägg
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
½ vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°c.
2 Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smetn.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till  med smet.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

WHITE CHOCOLATE FROSTING:
Ingridienser:
200 g kvalitetschoklad
200 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Hacka chokladen och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt svalna.
2. Rör ihop chokladen med philadelphiaosten.

Bre på frostingen på muffinsarna som du vill ha det och ha till exempel en jordgubbe som topping! Sedan är det bara att mumsa och njut!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar