söndag 16 juni 2013

Morotskaka


INGREDIENSER
2 dl socker
2 ägg
¾ dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
½ dl matolja
3 dl finrivna moroter

GLASYR
100 g philadelphiaost
30 g smör
½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR:
1. Kakan. Sätt ugnen på 175 °c.
2. Riv morötterna.
3. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter.
4. Vispa ägg och socker.
5. Blanda alla ingredienser i en annan bunke och blanda sedan ner det i äggsmeten.
6. Tillsätt matoljan och morötterna.
7. Grädda i nedre delen i 35 min. Låt svalna.
8. Glasyr. Vispa ihop ingredienserna lagom länge (ni vet hur glasyren på en morotskaka brukar se ut).
9. Bred ut glasyren över kakan. Var noga med att kakan har svalnat!! (om du vill att glasyren ska bli lite hårdare kan du ställa in den i frysen en liten stund).
10. Färdig att servera!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar