torsdag 20 juni 2013

Rice Krispies-tårta


















MARÄNGBOTTNAR:
4 äggvitor
2 dl socker
3 dl Rice Krispies

SMÖRKRÄM:
4 äggulor
1 dl socker
1 msk mjöl
1 dl vispgrädde
100g smör
2 tsk vaniljsocker

3 dl grädde, vispas


GÖR SÅ HÄR:
1. Marängbottnar. Dela på äggulor och vitor. 
2. Vispa äggvitor och socker så det blir fluffigt och så att man kan vända bunken upp å ner. Rör sedan försiktigt ned "Rice Krispies".
3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. 

4. Grädda i 125°c längst ned i ugnen, ca 1½ timme.
5. SmörkrämBlanda allt utom smöret och vaniljsockret i en kastrull.
6. Koka till en jämn och tjock smet (tar bara några minuter). Rör hela tiden.7. Tag kastrullen från spisen och rör ned vaniljsockret.
8. Rör sedan ned smöret klickvis.
9. Dela marängbottnen i två halvor. 
10. Bred ut smörkrämen på den ena botten. Lägg den andra halvan ovanpå och täck med vispad grädde. 
11. Garnera med jordgubbar, hallon eller nåt annat gott. Jag tog även choklad.
12. SERVERA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar