torsdag 21 november 2013

Kycklingwok

























INGREDIENSER (2 personer)
150 g kyklingkött
2 tsk soja
1 tsk riven ingefära eller 2 krm malen
1 vitlöksklyfta
10 cm purjulök
½ paprika (vi hade broccoli istället)
1 morot
½ palsternacka
2 tsk sesamfrö
1 msk matfett eller rapsolja
1 krm salt
1 msk sweet chilisås

GÖR SÅ HÄR:
1. Skär köttet i tunna strimlor.
2. Blanda soja, ingefära och den pressade vitlöksklyftan i en skål.
3. Lägg ner köttet i skålen och rör om, ställ åt sidan.
4. Ansa och skölj purjolöken och paprikan. Skär dem i skivor.
5. Skala moroten och palsternackan. Skölj och skär i tunna strimlor.
6.Värm en stekpanna (eller en wok) på hög värme.
7. Lägg ner sesamfröna och rosta dem tills de fått lite färg, rör hela tiden. Obs! Rostningen går snabbt.
8. Stäng av plattan och ställ pannan åt sidan. (se till så att inte pannan fortfarande är jättevarm så att fröna fortfarande rostas)
9.Värm matfettet/rapsoljan i stekpannan (eller woken), lägg i kycklingköttet och woka köttet i 3-5 minuter tills det är genomstekt. Rör hela tiden.
10. Lägg upp kycklingköttet på ett fat och ställ åt sidan.
11. Lägg ner grönsakerna och rotfrukterna och woka dem 3-5 minuter under omrörning.
12. Lägg tillbaka kycklingköttet i stekpannan (eller woken).
13. Tillsätt salt, sweet chilisås och rör om.
14. Lägg upp på tallrikar och strö över sesamfrön.
15. Färdigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar