tisdag 8 maj 2012

Cupcakes med hallonfrosting

























Ca 12 Cupcakes

Ingridienser: (muffinsarna)
3 ägg
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakbulver
1 nypa salt
Om man vill så kan man ta frysta/färska hallon och blanda med i smeten.

Frosting:
3 dl florsocker
150g philadelphiaost
1 ½ dl färska hallon

Färska hallon till garnering

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Vänd ner hallon i smeten. (om man vill)
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till två
    tredjedelar med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Frostingen
    Rör florsocker och philadelphiaost krämigt.
9. Vänd försiktigt ner hallonen och bred frostingen på cupcakesen.
10. Garnera med färska hallon!
11. Klart!♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar